Sinterklaas komt naar Geel : op zaterdag 26 november komt Sinterklaas met een twintigtal knotsgekke Zwarte Pieten aan in Geel. Als dat geen reden is voor een groot feest! Vanuit Antwerpen komt de heilige man om 14u met de trein aan in het station. Hij trekt in een praalkoets, onder begeleiding van de Bellemannen, door de Stationsstraat naar de Markt. Na een officiële verwelkoming ontvangt de Sint de grote sleutel van stad Geel. Daarna start een groot kinderfeest met optredens en leuke animatie. Elk kindje krijgt een zakje met allerlei leuke gadgets.

Fun 4 Families: bewegingsjungle : ben je op zoek naar een sportieve activiteit met je gezin? Met Fun 4 Families kan je deelnemen aan sportactiviteiten, telkens op zondagochtend van 10u tot 11.30u. Op zondag 4 december kan je je uitleven in de bewegingsjungle in sporthal De Doelen.

Je kunt online inschrijven en je kunt inschrijven aan de kassa van het zwembad, tijdens de openingsuren van de sportdienst: op maandag en vrijdag van 15u tot 17u, op dinsdag van 15u tot 18u. Je betaalt 1,50 euro per deelnemer. Kinderen jonger dan drie hoeven niet in te schrijven en ook niet te betalen. Houders van een Geelse vrijetijdspas hebben recht op 50% korting. Meer info over Fun 4 Families vind je op www.geel.be op de pagina van de sportdienst.

Op stap met de gids: Sinterklaas Kapoentje
Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Heeft Sinterklaas al wat lekkers in je schoentje gebracht? Misschien vond je een chocoladeventje of lekkere speculaas? Maar hoe krijgt de Sint dat toch telkens voor elkaar!? Of zijn het de pieten die voor al dat lekkers zorgen?

Op zondag 4 december ga je zelf aan de slag aan de molen van 't Veld en het Bakkerijmuseum. Je maakt speculaas, gaat op zoek naar ingrediënten voor lekkere chocolade, beklimt de molen en zingt liedjes voor de lieve Sint. Kom jij ook? Deze activiteit is volledig gratis.

Vooraf inschrijven is verplicht. Snel zijn is de boodschap, er kunnen maar 30 kinderen deelnemen! Ingeschreven? Dan ben je op zondag 4 december om 14u welkom aan de Molen van 't Veld, Zeggendijk.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

De Sint komt naar de bib
Sinterklaas komt op bezoek in de bibliotheek! Tot 30 november kan je in de bib je schoentje zetten. Vraag je schoen aan de balie, kleur hem mooi in en plaats hem daarna in de jeugdafdeling. Op 3 december kan je je schoentje ophalen en kijken wat de Sint voor jou bracht. Maar dat is niet alles. Je kan die dag de Sint ook echt ontmoeten! Hij is in de bib van 10.30u tot 11.30u. Wel even vooraf laten weten dat je komt.

Geel, een hartveilige stad
Op zes plaatsen in Geel zijn AED toestellen (automatisch externe defibrillator) in gebruik genomen. Op drie locaties hangt een AED toestel dat 24u op 24u bereikbaar is: aan de inkom van cultuurcentrum de Werft, aan het donorcentrum van het Rode Kruis en aan de kleedkamers naast de Finse piste op De Leunen. De drie andere AED toestellen vind je aan het restaurant van dienstencentrum Luysterbos, sporthal Axion en de nieuwe sporthal De Doelen.

Met deze investering wil Geel een hartveilige stad worden. Ook jij kan hierbij helpen. De lokale afdeling van het Rode Kruis organiseert gratis opleidingen reanimeren en defibrilleren. In deze drie uur durende opleiding draait het in de eerste plaats om in een noodsituatie te durven handelen.

Als je vertrouwd bent met de technieken, ben je sneller geneigd om bijkomende acties te ondernemen in geval van een noodsituatie. Reanimeren en defibrilleren binnen de 6 minuten geven een overlevingskans van 50 tot 70%. Je vindt de datums en locaties van de opleidingen en info over inschrijven op www.redlevensingeel.be.

Voorstellingen in cultuurcentrum de Werft
Alleen de grootste nabijheid: dinsdag 29 november om 20.15u
Het gekronkel in de liefde is de motor van deze dansvoorstelling. Acht jongeren tussen 14 en 21 jaar proberen vat te krijgen op een oud boek: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe uit 1809. fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. DOX is een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie.
Brief aan mijn kind: woensdag 30 november om 20.15u

Maya Angelou schreef met 'Brief aan mijn dochter' een brief aan alle opgroeiende dochters van de wereld. In 27 korte hoofdstukken beschrijft ze kleine gebeurtenissen waar ze kracht uit kon putten. Met Angelous boekje onder de arm gingen Jorre Vandenbussche en Thomas Janssens van Maelstrom op zoek naar wat ons kracht geeft en ons weet te troosten.

Vrijdag 2 december om 20.15u
Jean Blaute, Eric Melaerts en Jean-Marie Aerts bundelen hun krachten, laten hun creativiteit de vrije loop, delen gitaargekte en maken van hun verscheidenheid een unit. Van zacht tot onzacht, van zwoel mysterieus tot al eens een elektronische boem boem. En zingen als zingende muzikanten. Mag dat? Ja, dat mag. Alles mag.


Een kleine nacht muziek: The Oriënt Express: zaterdag 3 december om 20.15u en zondag 4 december om 14u
Stap samen met Symfonieorkest Zuiderkempen mee op de Oriënt Express, de Belgische trein die tussen 1883 en 1977 de steden Londen, Parijs, München, Wenen, Boedapest, Belgrado, Sofia en Istanboel met elkaar verbond. Onderneem deze wonderbaarlijke reis samen met diplomaten, spionnen en bohemiens, met Mata Hari, Agatha Christie en Hercule Poirot en reis door de Alpen, de Hongaarse Puzsta en de Karpaten. Voor de soundtrack put Symfonieorkest Zuiderkempen uit het eindeloze repertoire van klassieke en volksmuziek van Engeland tot Turkije van 1850 tot nu.

Jef Neve nodigt uit: vrijdag 16 en zaterdag 17 december om 20.15u
De Nodigt uit/Invites formule van cultuurcentrum de Werft, is dit seizoen toe aan de vijftiende editie! Tot nu toe was nog nooit een Gelenaar gastheer of –vrouw van dit concept. De Werft breng daar nu verandering in met kersvers Geels ereburger Jef Neve! Jef Neve stelt een enorm sterke line-up samen. Hij zal het podium delen met Selah Sue, Jasper Maekelberg (Faces on TV) en Pieter Peirsman (Hooverphonic). Lennart Heyndels en Jens Bouttery vergezellen hem op bas en drums.
meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be